Притежателят на контролния пакет акции на Левски Тодор Батков заяви, че въпреки че „сините“ имат известни проблеми, не може да си представи тимът да не получи лиценз.

Припомняме, че преди няколко дни именно Батков сподели, че Левски е под заплаха.

„Ситуацията е наистина тежка от финансово естество. Има забавяне на заплатите. Полагаме кански усилия. Имаме задължения към клубове и играчи, с които сме разтрогнали. Продължава да стои въпросът с генералните спонсори. Но ръка за ръка шансовете да върнем, Левски където му е мястото се увеличават. Не вярвам някои разумен човек. Използвам този форум да се обърна към всички наши фенове с молба да проявят по-голяма обективност. Голяма част от нещата, които се пишат и говорят за мен са просто неверни. Грубо големият замисъл на този заговор да ме извади от нерви и да хвърля всички и повече да не се виждаме“, каза Батков.

„За първи път от 28 години нямаме участие в евротурнирите. Заплатите на играчите са 430 хиляди без данъците. Левски в момента е трети или четвърти по заплати. Пред нас са Лудогорец и ЦСКА. Това е проблем, който се наслагва с годините. Това е тенденция от 2009-а година. Нещата са известни. Бихме всички по брой минали играчи в Левски, не оставили следа, по брой минали треньори и истинско чудо е, че ние имаме да даваме на футболисти 166 хиляди евро. Имаме да даваме на треньори 121 хиляди евро. 291 хиляди евро имаме задължения към клубове. Винаги всичко е било в името на Левски. Никога не съм реализирал спекулативен трансфер. Никога не съм довел аз играч. Нито съм продал играч, ако имаше, щях да кажа в прав текст “, допълни Батков.

„Искам да съобщя, че спечелихме делото на Божинов срещу Спортинг. Не мисля, че бе грешка взимането на Божинов“.

„Не мога да си представя Левски да не получи лиценз. Казвам всичко това, за да покажа, че не е лесно. Да не говорим, че до края на сезона, че Георги ще има идеи. Като дойде 15 декември и краят на май, просто знам какво ме чака – футболисти, лагери. Сън не ме хваща в този период. Закъснението със заплатите е 26 дни. Левски го е имало и ще го има. Тук нищо не отива скрито“, коментира още Батков.