Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че няма противоречия с бившия старши треньор на клуба Милен Радуканов и не конфликт е довел до неговото отстраняване от поста.

„С Димитър Пенев не си говоря за тактически схеми. Разбираме сме много добре, прекрасно. Той винаги си е бил в ЦСКА. С Радуканов мислехме, че сме стигнали едно ниво и трябваше да надграждаме. Нямаме конфликт с Радуканов, намираме се в добри отношения. Искахме нашия отбор да върви нагоре и да се надгражда. Искахме млади таланти, което е силата на Пенев”, заяви Борисов за tv7.

“Искахме да играем малко по-модерен футбол. Искахме да се развиват младите. При Радуканов, нищо лошо, но бяхме взели млади момчета, които седем месеца не видяха терен. Спомням си  много добре времето, когато Пенев налагаше Стоичков, Костадинов и другите. Оправдавам Милен Радуканов, защото той е млад и при грешна стъпка журналистите ще го разкъсат. Димитър Пенев е свикнал. Димитър Пенев не е маска, нито е поставено лице. Никой не може да му казва кой да пуска, кой да играе. Можем да вземаме отношение по финансовите въпроси.”

„Няма проблем с парите. Закъсняваме със заплата, две някой път, но гледаме да си изчистваме нещата. Направихме доста грешки, но в момента горе-долу се понаучихме. Преди две години дадохме куп пари за италианци и други такива. Има футболисти с големи заплати и с нормални. Бюджета на ЦСКА е 6-7 млн. лева на година. 10-15 000 евро са най-високите заплати. Смятам, че бюджетът не е най-важното. Знам един клуб, който е с 2 млн. евро бюджет. Клубът се казва БАТЕ Борисов, треньорът е Гончеренко. Когато биха Левски, те тогава тръгваха и оттогава са постоянно в Шампионската лига и Лига Европа. Ние чужденци не можем да докараме тук. Нашите школи са в ужасно състояние. Имам предвид всички школи в България. Няма поколения, които да се застъпват и затова нямаме успехи в Европа.”