Босовете на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов ще пропуснат последният мач за календарната 2010 година на своя отбор. Те няма да бъдат на трибуните на „Естадио До Драгао”, където от 22.05 българско време, „червените” ще се разделят с Европа през настоящия сезон в двубой срещу местния гранд Порто.

Любопитна подробност е, че родният град на шефовете на ЦСКА – Перник е сред малкото побратимени градове на Порто. Страницата на севернопортугалския най-голям град в Уикипедия, ни носи информацията, че сред 11-те побратимени града е и близкият до София металургичен център. Други по-известни градове, които заедно с Перник са побратимени на Порто са Бристол в Англия, Бордо във Франция, Йена в Германия, Лиеж в Белгия, хазартната столица на Азия Макао, мегаполисът Шанхай в Китай, Накасаки в Япония и Виго в Испания.

Екипът на Гонг подчертава, че цялата информация, с изключение на тази, че босовете на ЦСКА няма да са на „Ещадио До Драгао” е на базата на информация от Уикипедия, където вероятно в навечерието на мача Порто – ЦСКА някой е вписал град Перник в листата с побратимените на Порто градове, редом до изброените световноизвестни градове. Това е единствено в българската и английската версия на Уики-инфото за Порто, но не и в оригиналната португалска версия.

Никъде и в родното интернет пространство не се среща доказателство, че се е сключвал договор за сътрудничество в редица обществени области между двата града, каквато е идеята на побратимяването между два различни града.