Премиерът Бойко Борисов съжалява горчиво, за това, че е летял с „Aвиотряд 28" за откриването на трибуната на стадиона на Лудогорец.

Борисов уточни, че търси начин парите за полета да бъдат върнати от заплати или по друг начин. Министър-председателят се включи в дебата „Деветте пътя към еврофондовете".

Борисов обясни, че горчиво съжалява за това, че за 2900 лева му се е наложило да се обяснява. По думите му с присъствието си на откриването на трибуната е уважил и хората от Разград, а и са спестени 10 часа път.

Премиерът беше категоричен, че се търсят начини тези пари да бъдат върнати към авиоотряда, като ще се търси решение, което да не е популистко.

Борисов уточни, че целта на посещението му в Разград не е била само откриването на трибуната, защото в региона се правят около 30 църкви и се дават 68 милиона лева, но не даде повече подробности.

Бойко Борисов каза още, че от няколко седмици се работи за подпомагане на футбола в България. Забавянето е само защото се изчаквало ЦСКА да предложи работещо решение за изход от състоянието, в което се намира.

Премиерът коментира, че иска да помогне на Левски за козирка на стадиона и на Локомотив Сф за тревно игрище, защото „играят на една нива без осветление".

Помощ ще бъде оказана и на още футболни отбори, които Борисов не спомена.

Министър-председателят коментира и здравната реформа, като каза, че групата на ГЕРБ ще подкрепи предложенията на Москов, като единствената молба към здравния министър е да се среща с работодатели, синдикати, както това е направено при пенсионната реформа.