Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че данъци няма да бъдат опрощавани. Той визира българските футболни клубове.

Бойко Борисов коментира, че днес в НАП са били привиквани представители и на други тимове, различни от ЦСКА, които са просрочили задълженията си. Един от тези отбори е Левски.

„Надявам се да спрат да ме призовава, защото аз за ЦСКА колкото съм направил, никой друг не е направил. И те да бъдат така любезни действително спортно-технически да си решават проблемите, а не да се занимават с държавата. Защото, по закон, държавата няма право изобщо да се меси във футбола. Така че да не ме вкарват в тема, която не е моя“, сподели Борисов.

„А днес данъчните са извикали и Левски, и Славия, чакайте, за Славия не съм сигурен, но тези, които са просрочили плащания, по същия начин, както и на тях. Днес са извикани, преди да ме питате. Всеки ще си плаща данъците, никой не може да ги отмени“, каза още премиерът.

„Сега с министър Кралев и Горанов мислим къде в спортната база, където особено е държавна, общинска, да подпомогнем с осветление, с терени като база. Каквото може държавата, ще помогне.“

На въпрос, вярно ли е, че Гриша Ганчев се е срещал с финансовия министър и му е обещал, че ще погаси дълговете на ЦСКА, Бойко Борисов отговори: „Финансовият министър е достъпен, всеки, който поиска може да се среща с нас. Както виждате и спортистите тук прекрасно знаят, че сме отворени да им помагаме, но има правила, които трябва да се спазват.“

Запитан и дали скоро ще има наказани за черно тото, Бойко Борисов прехвърли топката на съдебната система, като обяви, че тя не е към министерски съвет.