Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов потвърди, че желае да види в отбора си бразицела Еду.

„Да, това е така...ама става въпрос за Еду от Шалке, а не за друг. Много го харесвам, но на този етап няма как да го привлечем при нас. Преди няколко седмици споменах, че желая Еду, но ваши колеги явно не са ме разбрали. Аз имах предвид именно Еду от Шалке, а не този, дето игра преди време в Арсенал. Не знам за никакви интервюта, за никакви американски списания . В момента съм в чужбина по работа, връщам се утре за мача ни с Пирин” – заяви Борисов.

По-рано се появи информация, че бившият играч на Арсенал и Валенсия Еду е заявил пред списание Soccer Nation Magazine /?/, как ще продължи кариерата си в българския ЦСКА.

Това той признава в дълго интервю. За съжаление, не успяхме да открием каквито и да е доказателства за съществуването на футболно списание с точно това име. В Северна Америка има няколко специализирани списания на футболна тематика, но повечето от тях за насочени към подрастващите. Soccer Times, 360 Soccer и канадското My Soccer Magazine са сред най-популярните там. Съществува сайт soccernation.com, който е съсредоточен за футбола в региона на Лос Анджелис.

Конкретно за евентуалното си идване в ЦСКА, Еду заявява: "Да, разбира се. ЦСКА е най-успешният клуб в България. Всяка година играят в евротурнирите. Сега те разполагат с много мотивиран треньор и амбициозни млади играчи, които искат да постигнат много. Те се нуждаят от някои опитни играчи, за да направят балансиран тим и те избраха мен".

В края на въпросното интервю обаче, бразилецът намеква, че може да продължи кариерата си и в Мейджър Сокър Лигата.

Последният тим на Еду е Коринтианс, чиито договор с него изтича в края на миналата година. От тогава той е без отбор.