Президентът на ЦСКА Димитър Борисов сподели пред Гонг, че клубът все още няма подписан договор с Миодраг Йешич, но в същото време сподели, че се надява със сръбския специалист тимът да постигне по-добри резултати, отколкото досега. Босът на червените каза, че досегашният старши треньор Любослав Пенев, който вчера бе отстранен, няма да получи неустойка, защото двете страни са се разбрали.

„Имахме несъответствия в нашите отношения и виждания с Любослав Пенев. Ние приехме оставката, която той подаде на 7 ноември. Много грубо звучи Любослав Пенев да бъде уволнен. Освен това ние с него оставаме много добри приятели. Имахме много добри преживявания през есента. Няма скъсани отношения между мен и Любослав Пенев. В момента търсим резултати с треньорската рокада. Неустойка за Любослав Пенев няма да има, защото се разбрахме с него. ЦСКА си е ЦСКА и търсихме по-добри резултати. Ще видим дали с Миодраг Йешич ще постигнем по-добри резултати”, започна Борисов.

„Ние все още нямаме никакъв договор с Йешич. Миналата седмица имахме разговори с Любослав Пенев и се стигна до тази оставка. Той не успя да поеме отговорност, че ще направи ЦСКА шампион, а и други неща. Не сме преговаряли с Йешич преди вчерашния ден, когато аз се чух за първи път с него. Аз мога да ви кажа, че и Стойчо Младенов не го познавам. Аз познавам много малко треньори. Единствено се познавах с Любослав Пенев, когато купихме ЦСКА и затова го назначих за треньор. Йешич обяви, че е готов да работи без пари, но все още не е подписал договор. Все още няма договорка с него. Очакваме той да пристигне в събота. Може Йешич да не е старши треньор на ЦСКА. Нямаме никаква договорка с него”, добави шефът на ЦСКА.

„Йешич заяви, че иска да дойде в ЦСКА. С Любослав Пенев говорихме за много неща, а не само за шампионската титла. Важно е отборът да играе атрактивно. Миналата година, когато назначих Любослав Пенев изобщо не ни бе гарантирано, че ще спечелим титлата. За мен всички са футболисти на ЦСКА. Когато говорих с Йешич му казах да си избере помощник от България и след два часа той си избра Адалберт Зафиров. Той би трябвало да бъде новият треньор на ЦСКА и да води отбора на лагера в Албена. Всичко зависи от него, а не от нас. Йешич има да си оправя неустойки с настоящия си отбор в Либия. Любослав Пенев е много добро и честно момче. Той ми спести много пари, защото се опитваше да работи без мениджъри, но и той има особености в характера си. Аз нямам впечатления от съблекалнята. Любослав Пенев бе от типа главен мениджър. Аз малък началник ли съм”, каза още Димитър Борисов.