Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че голяма част от сумата (250 хиляди лева), която Министерството на спорта търси като задължения от клуба, изобщо не бива да бъдат плащани. Причината е, че според боса на „червените“, това са пари за наем за базата „Червено знаме“, при това в период, когато там вече се е строяла Арена Армеец София и никакви детско-юношески формации не са спортували там.

„Тези задължения, които бяха доказани, от ЦСКА бяха платени. Вие си спомняте, че бяха 1150000 лева преди година и половина. Миналата година министърът каза, че сме ги изплатили, така ли беше? Така беше. Това задължение от 250 хиляди лева не е ново задължение. Това е задължение за „Червено знаме“. Те претендират, че ние трябва да има платим за „Червено знаме“ за период от 3 години. През тези 3 години, в две от тях там беше залата. Когато там е била залата и там не е имало детско-юношески формации на ЦСКА, ние казваме, че не трябва да плащаме. А те казват, че трябва да плащаме, защото не бил прекъснат договорът. Тук има един лек спор по въпроса“, сподели Димитър Борисов.

„Очевадно е, че ние не сме били там през тези две години. Добре, може би ще оспорваме, може би ще направим други инвестиции. Може би за първите 6 месеца трябва да се плати нещо, но според мен за останалите две години и половина не трябва да се плаща нищо. ЦСКА ще отиде на Панчарево, когато получи разрешение от ДНСК (Дирекцията за национален строителен контрол) да си дострои сградата, проблемът е, че досега не е имало скици на имота. В момента Министерството на спорта вади тези скици, защото никога досега не е имало. Това са процедури, които не зависят от мен.“

„Г-н Нейков много обича да казва, че ЦСКА дължи нещо. Много обича да казва, че ЦСКА дължи нещо. Аз казвам, че не текат лихви и можем да го оспорваме съдебно. Аз мога да ви кажа, че те не са направили необходимия договор за наем. Когато го направят, ще седнем да преговаряме“, добави още президентът на „червените“.

„Ние си имаме спонсор и това е GLOBUL, а това, че премиерът Бойко Борисов търси спонсор за Левски – О.К. Защо трябва някой да търси помощ от премиера, ние сме 16 отбора в А група. Виждате, че премиерът помага не само на футбола, но и на други спортове. Аз не съм запознат с класацията за Футболист на годината и това, че Бойко Борисов води. Но ако води, ще го подкрепя. Ами Бербатов две години нищо не играе, така че нищо чудно, че го е минал в тази класация на феновете“, сподели Димитър Борисов.

Босът на ЦСКА уточни, че между 15 и 20 януари ще има нова сбирка в София по въпроса за Балканската лига.