Даниел Боримиров заяви в интервю за Гонг, че Левски трябва да натика Тампере в неговата половина по време на мача във вторник.

„Ще подходим максимално сериозно към този двубой. Най-важното е да не допуснем гол в нашата врата. Трябва да натикаме Тампере в неговата половина, не трябва да им дадем възможност да играят с топката. Задължително е да сме концентрирани пред тяхната врата, ще е хубаво и да шутираме отдалече”, сподели Даниел Боримиров.

Халфът призна, че двата дни до мача са от изключително значение за неговото здравословно състояние.

„Вчера направих първата тренировка с топка. Все още ми е трудно, след травмата. Надявам се в следващите два дни нещата да вървят във възходяща градация. Няма, какво да си правим илюзии, ясно е че след контузия не мога да съм в отлично състояние. Две седмици не съм работил и тренирал. Очакванията към мен са много големи. Ако треньорското ръководство реши да ми гласува доверие, ще се старая да изпълня тактическите указания. Наставникът Станимир Стоилов ще реши дали да играя отначалото, ако не е възможно, ще вляза като резерва”, допълни асът на „сините”.

Боримиров се съгласи, че в известна степен и високото самочувствие на Левски е изиграло роля за изненадващия резултат в първата среща с финландския Тампере.

Полузащитникът не скри, че е притеснен и от дъждовното време, което може да се отрази и на тревната настилка: „Ако терена е наводнен, ще има само битка, нищо друго.”