Председателят на съдийската комисия Борислав Александров призна пред Гонг, че лично той е сменил съдията за мача Марек – ЦСКА от 28-ия кръг. Двубоят ще бъде ръководен от Цветан Георгиев, вместо от Станислав Тодоров.

„След като всички медии тръбяха цял ден, че Станислав Тодоров не се е справил с ръководството на мача Берое – Левски, реших лично аз да изгледам видеозаписа от срещата. Не успях да гледам мача на живо, тъй като бях зает с турнир на глухонеми. След като изгледах материала установих наистина, че Тодоров е допуснал доста грешки - неотсъждане на втора дузпа за Левски, непоказване на втори жълт картон за Томашич, има раздаване на шамари, дузпата трябва да се пребие заради предварително излизане на вратаря на Берое и прочие. При това положение, аз прецених, че съдията не се е справил с ръководството на двубоя и отмених наряда му за мача Марек – ЦСКА. Срещата в Дупница ще ръководи Цветан Георгиев, който нямаше назначение преди това за кръга”, заяви Александров.

Съдийският шеф се оплака пред Гонг и от огромния натиск, на който медиите подлагат съдиите след всяко спорно отсъждане.

„Разберете, че вече не се издържа на това напрежение. Не може микрофоните да се бутат пред устата на всеки треньор или футболист с първи въпрос как оценявате съдийството в мача. И ние сме хора”, добави развълнуваният Борислав Александров.