Премиерът на България Бойко Борисов бе категоричен, че футболните клубове, които перат пари и не плащат данъци ще продължат да бъдат преследвани. Целта на компетентните органи е всичко в сферата на българския футбол да излезе наяве. Борисов сподели това след демонстративния мач между журналисти и тим, съставен от звезди, чиито цветове защитаваше бившият кмет на столицата.

На въпрос, дали футболът е най-големият престъпник в държавата, Бойко Борисов заяви: „А с кое не е започнато? С цялото ми уважение, гузен - негонен бяга. Като се върнем назад в историята, над 50 процента от футболните босове са изтрепани. Освен това ние започнахме с министерството на земеделието, с горите, със заменките. Първи ли е футболът? Да ги оставим да си живеят така, както са живели досега. 200 лева заплата и да перат пари. Просто искаме всичко да излезе наяве. Искаме да плащат данъци и да ги дисциплинираме.”

„В тази популярна игра има хазарт, скандалите са в цяла Европа. Ще видите довечера Реал Мадрид и Барселона, двата отбора имат по 1 милиард във футболисти, нима нямат пари да платят на съдията? Но и не го правят, първо, защото стадионът е пълен, а после стотици телевизии предават мача, сиреч приходите са много повече, отколкото ако спазарят мача”, продължи Бойко Борисов.

Той отправи и своето послание по повод анти СПИН кампанията, част от която беше и демонстративният мач. Той призова хората да се пазят, защото по думите му заболяването е бич не само на 20-ти, но и на 21-ви век.

Футболната среща се игра между журналисти и популярни личности и завърши с 4:3 в полза на популярните. Борисов отбеляза два гола и записа асистенция: „Бяхте по-добрият отбор, но тези смени, които направих с младите таланти обърнаха мача. Поздравявам организаторите за тази проява, и препоръчвам да се пазят хората, защото това за младите е голям бич”, сподели Борисов.