Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че държавата няма как да помогне на ЦСКА по друг начин, освен чрез намирането на нови спонсори или собственици, поради простия факт, че това е частен клуб.

Днес се появиха информации, че държавата може да помогне на червените, които са затънали в дългове, а преговорите между настоящите собственици от „Титан“ и инициативния комитет, който иска да закупи тима, пропаднаха.

„Държавата няма как да се намеси, защото това е частен клуб. А и цифрите, които са обявили за продажба на акциите, са нереални“, коментира Борисов.

В сряда изпълнителният директор на „ЦСКА Възраждане“ Красимир Георгиев разкри, че ЦСКА има астрономическите задължения от почти 80 милиона лева. „Титан“ пък иска 6,5 милиона, за акциите си плюс покриване на задължения от малко над 13 млн. лева.

„Какво има ЦСКА, за да искат такава сума? Нито разполагат със собствена база, нито имат школа, нито някакви футболисти. Нищо нямат“, изрази учудването си Бойко Борисов от поисканата от перничани цена за продажбата на червените.