ЦСКА победи с 2:1 Вардар Скопие в контролен мач, който се игра на Градския стадион в столицата на Македония. Срещата ще се запомни с масовото меле, което си спретнаха двете агитки през първото полувреме.

Около 50 фенове на червените влязоха със закъснение на стадиона, след което влязоха в пререкания с местните привърженици, които бързо прераснаха в сбиване извън стадиона, след което сблъсъците се преместиха по трибуните, като запалянковците на ЦСКА започнах да чупят седалки и да ги мятат по македонците.

Охраната на двубоя, която наброяваше шест стюарда, не успя да овладее ситуацията. Запалянковците на Вардар нахлуха в журналистическите ложи и се опитаха да забранят на операторите да снимат случващото се.

Все пак организаторите на мача реагираха и на стадиона се появи полиция, която започна да бие привържениците на домакините. Дойде и медицински екип, който оказа помощ на ударен по главата фен на ЦСКА.

В 38-та минута Амунике центрира в наказателното поле на Вардар, където Петре се оказа най-добре пласиран и отбеляза гол във вратата на Георгиевски.

След 180 секунди Неи открадна топката от Фотев, след което подаде на Георги Илиев и той направи резултата 2:0 за ЦСКА. Футболистът на Вардар протестира срещу съдията и поиска нарушение, но вместо това арбитърът му показа директен червен картон.

В 42-та минута Ланзаат се контузи и напусна терена, а на негово място се появи юношата на „червените” Кристиан Узунов.

През второто полувреме играта се изнерви, а грубите действия на домакините зачестиха.

В 61-та минута Савич бе изведен в наказателното поле на ЦСКА, след което бе съборен от Илко Пиргов и реферът посочи бялата точка. След две минути наказателния удар бе реализиран от Емурлай.

До края на контролата Вардар се опита да изравни резултата, но не успяха да се разпишат за втори път във вратата на Пиргов, като най-сериозният пропуск бе дело на Савич в 84-та минута.

Стойчо Младенов започна със следните единайсет: Ивайло Петров, Ланзаат, Котев, Вуядинович, Машадо, Маркиньос, Кабус, Георги Илиев, Петре, Неи и Амунике, а в игра след това се появиха Пиргов, Янчев, Зе Руи, Чиликов, Гарсес, Узунов, Иво Димитров и Атанас Зехиров.