Председателят на Съвета на Директорите на Берое Боян Боев заяви, че е напълно реалистично отборът да играе мачовете си от Лига Европа в Стара Загора.

Ще успеете ли да приведете стадиона във вид, в който да бъде готов да приеме мачове от евротурнирите?

Инспекцията на УЕФА направи оглед на стадиона. Като цяло всичко е нормално. Има само дребни неща, които трябва да се дооправят. Ще ги направим в срок, така че това да бъде един добър завършек на сезона като емоция за нас като ръководството, като спортен щаб и за хората в града. Целта на всички е Стара Загора отново да е домакин на мач от евротурнирите след толкова много години. Смятам, че тази цел е абсолютно постижима. Всичко е въпрос на малко корекции, които ще бъдат направени. Няма да имаме проблем стадионът да получи лиценз и да представим отбора пред Стара Загора в Лига Европа.

Кога е крайният срок, за да получи стадионът лиценз?

Вероятно няма да имаме втора инспекция. Нещата ще ги изпратим като информация за свършена работа. Самият делегат преди мача, който дойде ще каже последно да. Чисто формално като документи не очаквам да имаме проблеми?

Реалистично ли е Берое да играе първия си мач в Лига Европа в Стара Загора?

Да, реалистично е. Напълно възможно е.

Имате ли все пак и резервен вариант?

Разбира се, че има резервен вариант. Това е задължително, защото нашият стадион за първи път кандидатства за лиценз и е задължението да имаме поне един стадион, който да е лицензиран от УЕФА, ако не успеем да се справим. Ние обаче не коментираме такъв вариант. За нас вариантът е само един и той е да играем домакинските си мачове в Стара Загора.

Вече ясно ли е къде ще се проведе лятната подготовка на отбора?

Ще я проведем изцяло в България, защото периодът е кратък. Това реши спортно-техническия щаб. Ние останахме доволни от подготовката, която направи отборът през зимата. Ще се опитаме да направим необходимите контроли преди първия мач, който все още не знаем кога ще бъде.

Как ще коментирате това, че все още не се знае кога ще започне новия сезон и не се знае колко отбра ще участват в А група през следващия сезон?

Като всеки футболен клуб това е проблем, защото не може да си направим програмата. Но от друга страна изцяло разбирам БФС, защото това е органът, който да реши дали всички отбори ще получат лиценз. Трябва и да нагласят мачовете по програма. Това е доста сериозен труд. Напълно ги разбирам, подкрепям ги и им съчувствам в случая.