Председателят на Съвета на Директорите на Берое и изпълнителен директор на клуба Боян Боев заяви, че се надява отборът да има малко късмет в Лига Европа, защото евентуалните съперници на отбора са доста силни.

Като цяло тръгнахме зле в първенството и това се виждаше от всички. Направихме нужните промени и корекции и завършекът беше повече от добър. Благодарение на представянето на отбора през втория полусезон отчетохме рекорд от спечелени точки през целия шампионат. Спечелването на самата купата бе плод на работата на всички хора в клуба, начело с Хубчев и футболистите. Най-важното е, че всеки знае какво прави в клуба.

Какви ще бъдат целите на отбора през следващия сезон?

Целите остават същите. Да се класираме за участие в европейските клубни турнири. Това е в сферата на добрите пожелания и с много работа може да се случи. Стара Загора е футболен град и хората заслужават да бъдат радвани.

Гласувате пълно доверие на Петър Хубчев и спортно-техническия щаб?

Да, абсолютно. Той го знае отдавна. Всички имат пълното ни доверие.

Ще се стремите ли да засилите конкуренцията в отбора или приоритет пред отбора ще бъде да запази настоящите футболисти?

Ще се стремим и към двете. Ще се опитаме да запазим колектива. С който е необходимо, ще разговаряме за удължаването на договорите. Ако намерим по-добро качество от това, което имаме в момента, разбира се ще направим необходимото да вземем тези играчи. Решението за това нещо зависи изцяло от Петър Хубчев. Към този момент все още нямаме официално договорен нов футболист.

Имали интерес към футболисти на Берое?

Да, има интерес, но чисто формализирано като оферта няма направено предложение. Ако пристигне такова предложение, ще седнем със спортно-техническия щаб и ще го обсъдим и ще решим какво ще правим. Разбира се стига да си заслужава да се говори за тази оферта като параметри.

Как виждате участието на Берое в Лига Европа?

Надявам се да имаме малко късмет, защото евентуалните съперници са доста силни. Аз смятам, че футболистите могат. Не само достойно, нашето желание е не да изиграем само два мача, а доста повече. Ако имаме късмет, с добрия колектив, който имаме, с изградения състав и с няколко качествени попълнения смятам, че нещата могат да се получат и да зарадваме нашата публика с поредица от домакински мачове.