Една от звездите на Левски Христо Йовов сподели на днешната си среща с журналистите, че контузията, която може да му попречи да играе с Калмар е от две седмици.

„Този проблем датира от две седмици. Имах проблем още преди мача с Дъндолк. Мисля, че най-вече сега имам болки, заради лошия терен в Калмар. После пътувахме веднага и имаше недоспиване. След това за четири дни играх два мача по 90 минути. Както каза и треньорът, ще изчакаме да мине и днешния ден, а утре ще преценим. Няма да се рискува излишно”, разкри ситуацията Христо Йовов.

Бижутера бе категоричен, че чака около 20 хиляди да подкрепят отбора във важната среща от турнира Лига Европа.

„Този мач е точно толкова важен, колкото и предишния. Това една малка крачка към голямото нещо, което преследваме. Отборът знае това, а и смятам, че ще бъде премотивиран, като види обстановката по трибуните”, сподели още опитният футболист.

Йовов не изневери на стила си и накара залата да избухне в смях. След въпрос, свързан и с годините на играча той отвърна: „Нямаше нужда да ми го напомняте. Не съм единственият футболист в Европа, който играе на тези години по два мача в седмицата. Много е важен начинът на живот, нещо което аз вече съм осъзнал. Може би имаше години, когато не го осъзнавах, но сега знам добре”, откровен бе Ицо Йовов.