Случилото се с ЦСКА, по мои наблюдения, трябваше да стане факт доста отдавна. Дербито ще ни липсва, но в тази страна трябва най-после да започнат да се спазват законите. Това заяви бившият председател на Националния клуб на привържениците на Левски Владимир Владимиров.

Той коментира финансовите проблеми на вечния съперник на "сините", както и на Локомотив София. Заради натрупани дългове към НАП, двата тима бяха извадени от "А" група. Левски също имаше проблеми, но в последния момент ги реши. 

"Лоша работа. Затова трябва донякъде да се благодари на Тодор Батков, че сме в елитната група. Благодарение на Иво Тонев най-вече, поне аз така ги виждам нещата, и неговата работа - включването на привържениците в Управителния съвет - се стигна до там, че имаме заеми, които са разсрочени, но повечето задължения бяха погасени", каза Владимиров.

"За ЦСКА Борислав Михайлов няколко пъти се хвалеше по медиите, че ги е спасил. Дербито ще ни липсва, но трябва да се спазват законите. Има не един и два случая в Гърция, в Шотландия, с доста по-големи отбори от този, които са изпадали, фалирали и т.н."

"Аз винаги съм казвал на нашите ръководители в Левски - ако ние не бяхме плащали тези задължения към НАП и към бившите ни футболисти, ние нямаше да сме толкова в криза, нямаше да паднем шест пъти поред, щяхме да имаме и ние добри футболисти и в момента щяхме да сме на тяхното дередже. Да се чудим дали за тях е по-добър варианта във "В", "Г", с Ганчев ли, с Манджуков и те не знаят вече от кой са", допълни Владимиров.

"Нека това служи за поука и на нашите ръководители за в бъдеще, защото както бяхме тръгнали, ако не беше помощта на "синята" общност, нищо чудно дербито да се беше преместило някъде по "А" окръжна", завърши доскорошният председател на НКП. /БГНЕС