Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Владимир Владимиров се оттегля от поста си. Решението си той обяви пред левскарите, присъстващи на футболния турнир в Шкорпловци, който се проведе през изминалия уикенд.

„Започнах да обмислям решението си още преди година, в дните на еуфория покрай юбилея. Вече шест години съм начело на НКП, които се равняват на два председателски мандата и смятам, че е напълно нормално и естествено да има промяна. Никога не съм имал намерение да векувам на този пост. Повече от нормално е във всяка една организация да има промени в ръководните органи, още повече когато става въпрос за структура като НКП”, заяви Владимиров, цитиран от сайта на организацията.

Владимиров няма намерение да се оттегля от активния живот в средите на организираните привърженици – напротив, ще продължи да участва активно в него и ще помага с всичките си сили.

Утре, сряда, 24-ти юни, ще се проведе общо събрание на НКП, което е свикано по надлежния ред на българското законодателство – чрез обява в Държавен вестник, брой 36, от 19-ти май 2015 г. 

В дневния ред на Общото събрание са включени въпроси с важно значение за бъдещото развитие на Клуба на привържениците.

Очаква се да бъдат взети решения, които касаят органите на управление на сдружението, да бъде отчетена дейността за последната година и да бъде приета програма за развитие за бъдещето.