Бившата звезда на немския колос Байерн Мюнхен, както и на Ливърпул и Милан Кристиян Циге ще направи своя дебют начело на втородивизионния Арминия Билефелд утре срещу ЦСКА в първата контрола на „червените” на германска земя. Двубоят можете да проследите на живо единствено и само в Gong.bg.

Европейският шампион от 1996 година за първи път в своята кариера ще води професионален тим като треньор. След като прекрати състезателната си кариера, Циге се занимаваше с юношите на Борусия Мьонхенгладбах, а после бе на различни асистентски позиции в щаба на същия клуб. Преди един месец той получи покана от Арминия, която прие, а договорът му влезе в сила от 1 юли.

Тимът от Билефелд доскоро бе в Бундеслигата, но тръгна надолу и шефовете решиха да заложат на млад и амбициозен треньор, който отново да ги вкара в елита.

Проверката срещу ЦСКА, която стартира в събота от 12 часа /българско време/ е и първата в началото на лятната подготовка за Арминия с Кристиян Циге начело на отбора. В сряда Арминия изигра един спаринг, но тогава все още Циге не бе официално старши-треньор. По принцип не е традиция местните тимове да започват със силни противници в подготвителните си лагери, но от Арминия са направили изключение, поради възможността на премерят сили с един от българските грандове. Двубоят бе насрочен за ранен час, тъй като в съботния следобед цяла Германия ще бъде пред телевизорите за мега-сблъсъка на Мондиал 2010 между немците и Аржентина.