Доскорошният юрист в ЦСКА Радослав Василев коментира неговата гледна точка по отношение на ситуацията в „червения“ клуб. Той беше на стадион „Георги Аспарухов“, където помогна на Кевин Бру да скъса договора си с Левски, нещо което стана факт.

„Прекратихме договора на Бру по взаимно съгласие и всичко е нормално. Двете страни направиха отстъпки, искам да благодаря на Левски за професионалното отношение. Футболистът е доволен, а и клубът също. Бру ще си търси късмета на друго място“, коментира Василев.

Той отговори на въпроси свързани с ЦСКА. Юристът защитаваше дълго време интересите на „червените“ при управлението на Титан.
„Нямам представа какво се случва в ЦСКА след провалената емисия с акциите. Гледам по телевизията и се информирам от медиите, но при всички положения това не е приятно. Томов да отговаря на въпросите, защото аз съм далеч от кухнята на ЦСКА в момента. Надявам се и двата отбора да са добре, защото без столичните грандове първенството някак си не е интересно. Ако някой от тях не съществува, вече ще е страшно. Надявам се, че ЦСКА има готов вариант за изход, защото според мен от самото начало беше ясно, че това с акциите няма да стане. Това е трудно приложим модел за финансиране на клуб в България, а още по-трудно е за издържане на клуб. Има много фактори, но те сами са наясно, защо се провали тази кампания. Нямам идея дали втората кампания ще е успешна. Дори да беше сполучлива, какво толкова щеше да се промени. 2-3 милиона лева няма да осигурят клуба в дългосрочен план“, отбеляза Василев.

„Не познавам детайлно ситуацията с лиценза на ЦСКА в Европа. Смятам, че са положили големи усилия, защото поне те така го казват и декларират. Екипът, който се занимава административно с клуба трябва да знае, че е много по-тежко с лиценза в края на юни, отколкото сега в края на май месец. Те сега ще получат лиценз от БФС за Европа, но той ще бъде контролиран и наблюдаван. Много е тежко, но се надявам да участват в Европа, защото си го заслужиха. Не знам доколко е капиталово оправдано участието на инвеститорите в ЦСКА, тоест дали има пари. Изключително съм притеснен относно мониторинга на 30 юни. Задълженията на ЦСКА не са много големи, когато има пари, когато няма са много големи. Не знам дали има пари, но както разбирам от г-н Томов всичко е нормално и спокойно. Не желая да го коментирам, но след като се е нагърбил, нека видим докъде ще ги докара нещата. Хората, които правят мониторинга е от УЕФА, а не от БФС. Документите трябва да бъдат изготвени изключително професионално. Периодът, който се покрива е до месец май, а не до края на декември. Сериозни са към делата, които води клуба, а те са много тежки. От ЦСКА знаят какво е, дано се справят, уж имат някакъв екип...“, завърши Радослав Василев.