Бившият футболист на Фейенорд Жеан Карлос Донде ще пристигне на проби в ЦСКА. Очаква се играчът да се присъедини към червените още утре. Футболистът, играещ на поста ляв защитник, ще има възможност да се докаже пред старши треньора Стойчо Младенов.

За последно Жеан Карлос Донде е носил екипа на корейския Сеонгнам, но около Нова година бил освободен. След това е поддържал форма с третодивизионния Чапекоензе в родината си - Бразилия.

Жеан Карлос Донде е роден на 12 август 1983 година и е висок 180 см. В момента футболистът е свободен агент.

Бранителят, притежаващ италиански паспорт, ще има възможността да тренира заедно с ЦСКА до края на настоящата седмица. Той ще може да демонстрира възможностите си и в контролата срещу Локомотив София, която е предвидена за събота.

През 2003 година Жеан Карлос Донде подписва с Фейенорд. Преди това носи екипа на Атлетико Паранаензе. Холандският гранд закупува бранителя за 2 милиона евро, но има записани само 9 мача за Фейенорд. След това минава под наем в Хамбургер, където също не успява да се наложи. В последствие се завръща в родината си, за да сложи екипа на Флуминензе, а по-късно и на гръцкия Астерас Триполис.