Бившият футболист на Челси и настоящ наставник на румънския Унирея Дан Петреску пренебрегна противника си в първата среща на турнира в Пего ЦСКА и изрази увереност, че неговият тим ще играе на финала в четвъртък.

„За нас е огромна чест, че сме тук на този международен турнир. Това се случва за първи път в историята на нашия клуб. Вярваме обаче, че няма да е за последен, тъй като искаме и следващата година да сме тук, вече като победители”.

По този начин Петреску не даде никакъв шанс на отбора на ЦСКА в първия полуфинал на турнира. Румънците подържат своето повече от високо самочуствие тук в хотел „Олива Нова” поради третото място във временното класиране на своето първенство.

От щаба на ЦСКА приеха предизвикателството на Петреску и се надъхаха още повече за предстоящата среща. Иначе игралият на „Стамфорд Бридж” млад треньор и бивш румънски национал е обект на особено внимание сред акредитираните за турнира журналисти.

Преди да поеме Унирея, Петреску е бил начело на два други румънски тима – Рапид Букурещ и Спортул, както и на полския Висла Краков. Като играч той направи запомняща се кариера след като напусна Стауа в Фоджа, Дженоа и на Острова последователно в Шефилд У, пет години в Челси и после в Брадфорд и Саутхямптън.