Бюджетът на ЦСКА за следващия сезон ще бъде над 8 млн. лв. Това обяви избраният за заместник-председател на Надзорния съвет на клуба Петър Манджуков след днешното Общо събрание на акционерите. 

Освен това бизнесменът обяви, че до месец-два ще стане ясно дали "червените" ще имат генерален спонсор.

„Бюджетът – разходи са около 8 милиона и нещо и програма средна, максимум около 10. Всичко е структурирано, вземете детайлите. Ще има второ Общо събрание след 15 дни, това е първото ми докосване с конкретиката“, каза Манджуков.

След това и собственикът Александър Томов внесе още яснота по тези въпроси.

Босът на "армейците" уточни, че очакваните приходи от генерален спонсор биха били около 1/5 от общия бюджет на клуба. Освен това, Томов отново сподели, че генералният спонсор трябва да носи поне 1 млн. евро в касата на клуба. 

„Увеличаваме рязко програмата за реклама, увеличаваме рязко програмата за продажба на нашите артикули. Увеличаваме другите стопански приходи. Предпочитам да е по-консервативно за билетите.“

„Дадохме си срок за един спонсор, който да бъде на нивото на втори спонсор до определена сума 500 хиляди лева, който да бъде до края на този месец, началото на юни най-много. И един генерален спонсор, който трябва да имаме, след като приключат други процеси в страната. Рамката е 1 милион евро.“

„Имаме програма максимум и минимум. При минимум приходите от Европа не са много, но при влизане в групите приходите са повече от годишния ни бюджет, така че се борим за влизане в групите на Лига Европа“, допълни Томов.