Ръководството на Българския футболен съюз поиска официално извинение от търговския директор на ЦСКА Георги Павлов по повод изказването му, че „червените“ не са получили премията си от 50 000 лева за спечелената Купа на България през 2011 година. От централата обявиха, че са готови да заявят клевета срещу Павлов.

Ето и съобщението, което се появи на официалния сайт на БФС:

Във връзка с поредната порция публични изяви на г-н Георги Павлов, търговски директор на ПФК ЦСКА, Българският футболен съюз би искал да заяви следното:

1. С известно неудобство трябва да отбележим, че директор на професионален клуб от "А" група не знае, че финалът в турнира за Купата на България се организира от Професионалната футболна лига, а не от Българския футболен съюз. Този факт е посочен в Наредбата за първенствата и турнирите и е реалност от години. Единственото отношение на Българския футболен съюз към определянето на носителя на Купата на България е свързано с одобрение от Изпълнителния комитет на предложените от ПФЛ дата и стадион за провеждане на финалния мач. Разбира се и с назначението на съдийска бригада за срещата.

2. Допустимо, но твърде невъзпитано е да отправяш в публичното пространство обвинения за "фалшиви чекове" и "измама", при това без да си си направил труда да се информираш към кого трябва да отправиш подобни упреци. Твърдението, изказано от въпросния господин, че победителят в турнира за Купата на България през 2011 г. - ЦСКА, е получил от БФС чек без покритие, не отговаря на истината. Наградният фонд за Купата на България се определя и разпределя от професионалните клубове под егидата на ПФЛ.

3. Тъй като в Дисциплинарния правилник на БФС няма предвидена глоба за некомпетентност, Българският футболен съюз ще настоява да получи в най-кратък срок официално извинение от г-н Георги Павлов. В противен случай заявяваме, че ще заведем дело за клевета.

Отдел "Връзки с обществеността и медии"