Спорният футболист Мишел Платини няма да бъде картотекиран в ЦСКА за утрешното дерби с Левски, съобщиха от БФС.

„Днес няма да има заседание на Спортно-техническата комисия. Вчера са внесени нови документи от ЦСКА по случая „Платини“, които ще бъдат разгледани от СТК на следващото й редовно заседание“, заяви пресаташето на футболния съюз Павел Колев.

От централата смятат, че има канален ред, по който се подават документи за разглеждане от съответните комисии. Дневният ред на всяко заседание се изготвя всеки понеделник. Вчера около 15:30 часа от ЦСКА са внесли нови документи по казуса в централата на БФС. Същевременно минути след това е стартирало редовното заседание на СТК, което не е разполагало с тази документация.

На „Иван Асен“ 26 смятат, че не звучи резонно за казус, който датира от август месец, през октомври да се внасят някакви нови документи непосредствено преди заседанието на съответната комисия. Освен това преди разглеждането на всеки един казус, върху документацията се поставя резолюцията на изпълнителният директор Борислав Попов.

Така Мишел Платини няма да може да играе за ЦСКА срещу Левски утре, а случаят му ще бъде гледан отново от СТК следващата седмица.