Българският футболен съюз няма да подпише споразумение с Левски, което би позволило на „сините“ да обжалват решението за изваждането на точки от актива им, пише вестник „7 дни спорт“. Преди седмица столичани подкрепиха със специално писмо намеренията си да търсят своите права пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, тъй като те се оказват един от най-ощетените тимове след изваждането на Литекс от А група и анулирането резултатите на „ловчанлии“.

Лично изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков входира домкумента в родната футболна централа преди седмица. В днешния си брой спортният ежедневник обаче твърди, че БФС не само че не е длъжен да подписва подобно споразумение, но и няма намерение да го прави. На „Иван Асен II“ се притесняват, че ако парафират подобен документ, то това ще отвори вратата пред всички клубове да търсят КАС по най-различни спорове.

Друг довод сред шефовете на Футболния съюз, е че нормативните документи и Наредбата на БФС са подписани от всички клубове преди началото на сезона и така последните се задължават да уважат техните разпоредби.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS