Втори пореден шок допусна ЦСКА тази пролет. След поражението от Локомотив София в предния кръг, сега "червените" паднаха и от Берое, а този път това беше дори на техния терен. 

Старозагорци надделяха с 1:0 в мач, който можеше и да бъде отложен заради атмосферните условия в София и натрупалия сняг, но все пак се изигра. Единственото попадение отбеляза Аласан Н'Диае в 74-та минута, а в края Стефан Николич изпусна златен шанс за изравняване, пропускайки дузпа. 

Въпреки че до последно беше под въпрос този мач заради терена, все пак феновете свършиха перфектна работа и го почистиха, доколкото можеше. Но въпреки това, игрището беше доста тежко и предполагаше за много битка. 

И предварителните очаквания се оправдаха. Двата тима се захапаха здраво и рядко позволяваха опасности пред вратите си. Те се стремяха да не допускат грешки в собствената половина, защото те можеха да се окажат и фатални. 

Домакините пробваха да преодолеят сигурната защита на противника с далечни удари. Тончи Кукоч беше най-активен в това отношение и не спираше да обстрелва Макенджиев. Но топката или излизаше извън очертанията на терена, или стражът я ловеше. 

Хубаво положение се откри пред хърватина в 13-та минута, но тогава след рикошет кълбото излезе в корнер. Беройци отвърнаха на удара с изстрел на Жуниор Мапуку от далечно разстояние, но Якуб Дивиш улови. 

Стрелбата отдалеч продължи през цялата първа част, като Борис Галчев се включи в обстрела, но и той не беше точен. Старозагорци пък имаха своя шанс в 30-та минута, когато Салим Керкар се озова на хубава позиция, но стреля в аут, след като беше леко по диагонал срещу Дивиш. 

Битката беше ожесточена и за всяка педя терен, като най-хубавото от тях дойде точно преди почивката. В първата минута на продължението Борис Галчев остана сам срещу Макенджиев, но би в него. Впоследствие се оказа, че е бил в засада. 

Развръзката в този мач остана за след почивката. Домакините имаха инициативата, владееха повече топката, но така и не успяваха да затруднят Макенджиев. Те пробваха да стигнат и до дузпа в 63-та минута, но Таско Тасков не даде такава при една игра с ръка на Игор Джоман в наказателното поле. Тя беше неумишлена. 

Беройци отговориха с удар на Жуниор Мапуку, но и той не затрудни особено Дивиш. И изведнъж, за изненада на всички, старозагорци откриха резултата с първия си удар в очертанията във вратата през второто полувреме. 

В 75-та минута при центриране от пряк свободен удар Марин Оршулич изпусна Аласан Н'Диае и французинът с глава препарира Якуб Дивиш, за да открие резултата и да потопи в мълчание трибуните. 

След този гол цесекарите се хвърлиха в хаотичен натиск, но положенията пред Макенджиев липсваха. И в крайна сметка домакините стигнаха до златен шанс да изравнят. В 83-та минута те получиха дузпа. 

Тогава Тони Силва се откъсна зад защитата, чукна топката напред, вратарят на Берое го улови и Таско Тасков наду свирката - чиста дузпа. Зад топката застана неубедителният през целия мач, а преди това и в подготовката Стефан Николич. 

Черногорецът, който до вчера беше в Сърбия да лекува травма, би в обсега на вратаря и Макенджиев отрази топката. Това на практика беше последният шанс на "червените" да отмъкнат поне точка в този двубой. 

До края натискът беше отново хаотичен, цесекарите пробваха с центрирания да преодоляват сигурната защита на Берое. Тони Силва стреля с глава в аут от хубава дистанция в 89-та минута, Николич също не можа и в крайна сметка при този резултат приключи и мачът - гостите взеха победата. 

А за тях тя беше първата в историята в София и първа над този съперник от 1990 г. С трите точки беройци си осигуриха място в Топ 6 и вече имат 37 точки временно на третата позиция. ЦСКА остава лидер с 44 точки, но е вече в обсега на преследвача Лудогорец и може да бъде свален от върха още в неделя.