Сериозен скандал избухна в кулоарите на пловдивския Общински съвет между общинския съветник от ДПС Бранимир Иванов и журналиста от Дарик радио Виктор Кадири, предава DarikNews.bg.

Повод за разправията стана интервю на Иванов пред Дарик радио от 7 март, в което съветникът от свое и от името на колегите си от ДПС заяви, че поздравява ръководството на пловдивския ПФК Локомотив Пд за уволнението на административния директор Атанас Узунов, който е общински съветник от ГЕРБ.

По време на днешната сесия от трибуната Узунов поиска обяснение и извинение от Иванов за думите му. В отговор Иванов се опита да се измъкне от ситуацията, като се оправда с "журналист от една медия, който му се бил обадил и го бил цитирал неправилно".

След това по предложение на Атанас Узунов съветниците гласуваха думата да бъде дадена и на журналиста от Дарик-Пловдив Виктор Кадири, което е прецедент в работата на местния парламент.

Пред съветниците Кадири обясни, че е цитирал съвсем правилно съветника от ДПС и не той, а Иванов го е потърсил на 7 март в 12.42ч., за да изкаже поздравленията и адмирациите си към Локо Пд.

"Спестих много от нещата, които каза Бранимир Иванов. Не му прави чест, че си измива ръцете с мен за думи, които сам е пожелал да каже", коментира още Кадири пред микрофона на трибуната на Общинския съвет.

Малко по-късно скандалът между Кадири и Иванов продължи с по-твърд тон в кулоарите на местния парламент. В крайна сметка Иванов призна, че именно той е потърсил журналиста, за да коментира ситуацията около уволнението на Атанас Узунов.

След изказването на Кадири от трибуната на общинския съвет съветниците го аплодираха за смелостта да излезе и да каже истината пред всички. Кадири получи адмирации дори от кмета Иван Тотев, който по принцип е резервиран към пловдивския екип на Дарик заради исканата оставка за записите.