Отминаха времената, когато генералите заповядваха кой ще играе в ЦСКА. Отминаха времената, когато ЦСКА минаваше през Стара Загора и взимаше с генералска заповед играчи като Петър Жеков, Георги Димитров – Джеки и Стойчо Младенов. Вече сме XXI век и приказката, че безплатен обяд няма важи в пълна сила за футболна България. ЦСКА явно се нуждае от нов централен нападател. „Армейците” искат много да вземат Венцислав Христов от Берое, но не могат да платят. В същото време нападателят не крие желанието си да заиграе на „Българска армия”. В случая обаче, Берое е изцяло в правото си да задържи футболиста, защото безплатен обяд няма.

Такава футболна трансферна сага в България от доста време не е имало. Близо месец ще стане, откакто се заговори за възможността Христов да премине от Берое в ЦСКА. Драмата идва от факта, че ЦСКА явно няма финансовите възможности да привлече 25-годишния български национал. От Берое в същото време много колегиално направиха отстрочка на „армейците” до 4-и февруари. Само че, както много хора очакваха, ЦСКА така и не събра нужните 480 хиляди лева. В същото време ръководителите на старозагорския отбор изумяват с търпението, което демонстрират, но явно и то привърши.

По всичко изглежда, че Венцислав Христов ще остане Под Аязмото поне до края на настоящия сезон. От Берое постъпиха много правилно, като удържаха позициите си и не отстъпиха в нито един момент. Христов има договор с Берое до лятото на 2015 година, така че ако някой има желание да привлече българския национал, ще трябва да се бръкне и да извади необходимата трансферна сума.

Сега пред Венци Христов предстои по-сериозното предизвикателство, да успее да задържи доброто впечатление, което изгради и да продължи да играе на същото ниво, което демонстрира през последната година. Със сигурност трансферната драма се е отразила по един или друг начин на футболиста. Може би в Христов ще има и нотка на разочарование от проваления му трансфер в ЦСКА. Той обаче е на първо място професионалист и трябва да го докаже за пореден път.

Не трябва да се забравя, че все пак Берое подаде ръка на нападателя, който се озова в Стара Загора през зимата на миналата година. Христов показа, че може да печели с Берое. Остава да продължи да го прави на терена, въпреки трансферната драма свързана с неговото име.

На Венцислав Христов може много да му се играе в ЦСКА, но животът е такъв. Той е професионалист, има договор с Берое и поне до лятото трябва да продължи да демонстрира силните си качества в Стара Загора. През лятото – нов трансферен прозорец, нова песен, нов късмет.