Нападателят на Лудогорец Ромен Безяк е най-актуалното име в момента на трансферния пазар. Последните няколко дни упорито се заговори, че футболистът е желан от Уест Бромич Албиън. Преди Нова година Кирил Домусчиев пък закова сериозна трансферна цена на Безяк в рамките на 5 млн. евро. Словенецът се съгласи да даде интервю пред Гонг няколко дни след като стартира втория подготвителен лагер на отбора в Турция.

„Дали това ще ми е последното интервю като футболист на Лудогорец, ще видим до края на януари. Сега не мислим за трансфер. Правя подготовка и мисля само да се подготвя по най-добрия начин. Аз също като вас чета медиите и от там се информирам. Нищо друго не знам. Не сме говорили с ръководството по този въпрос. Президентът ще решава. Не съм говорил с него за това. Аз оставям тези неща на него. Ако има добра оферта или нещо друго, сигурно ще говорим“, каза Безяк.

Той обаче заяви, че ако има възможност да избира, би предпочел да играе в Германия. „Ако мога да избирам, съм казал, че искам в Германия. Този футбол ми харесва най-много. Ако има нещо друго, ще говорим. Доволен съм от сезона до момента, но винаги може да е по-добре. Има моменти, в които се получава, а в други не. Само трябва да се работи и работи“, допълни нападателят.

Той коментира и ситуацията от началото на престоя си в клуба, когато не успя да блесне. „Когато дойдох в Лудогорец, не играех често. Един мач 20 минути, после два мача нищо, после пак 20 минути. Така не става. Трябва мач, мач, мач и в един момент ще покажеш каквото можеш. Харесвам стила на Лудогорец. С него стигнахме до 1/16-финал на Лига Европа“, заяви Безяк.

Безяк: Предпочитам да играя в  Германия, но за момента няма нищо около мой трансфер

източник: Gong.bg, Веско Вълчев

„В националния отбор на Словения конкуренцията е сериозна. Затова мисля, че само трябва да се работи и ще имам своя шанс да покажа. Новакович е един пример за всички словенски футболисти. Сега виждаме какво направи той в Германия. Той е идол за всички“, каза голмайсторът.

Словенецът коментира и информациите за евентуален трансфер на Венци Христов в Лудогорец, който ще повиши конкуренцията в отбора. „Четох информациите, че Венци Христов от Берое може да дойде при нас. Нищо не сме говорили в клуба за това. Той ще помогне на отбора. Тук сме хора и сме приятели. Сигурно ще сме по-добри, ако дойде. Водим подготовка много хора. Колективът обаче ни дава резултата. Ние сме приятели и си помагаме по между си. Това ни дава и резултатите“, допълни Безяк.

„Гледаме повече Лацио. Постоянно имат мачове, а ние подготовка. Лацио е отбор, който в един момент прави лош мач, а в друг силен мач. Двубоят с нас ще е по-специфично. Мисля, че няма фаворит. Шансовете са 50 на 50. Мирослав Клозе ми харесва. Той е на години, но показва класа. Аз мисля, че имаме много добра защита, която може да го спре“, завърши футболистът.