Футболистите на Монтана не успяха да сътворят чудо навърх Великден и да се противопоставят на ЦСКА. Пред пълни трибуни на стадион “Огоста” “червените” спечелиха категорично с 4:1 мача си от 22-ия кръг в А група.

Биячи за “армейците бяха Грегъри Нелсън (32‘), Джузепе Акуаро (44‘), Мишел Платини (62‘) и Александър Тонев (73‘). Почетното попадение за домакините бе дело на Венцислав Христов (81‘).

“Армейците” взеха още първата великденска битка, след като в боя с яйца между капитаните преди първия съдийски сигнал, Тодор Янчев надви Даниел Гаджев и спечели жребия.

Срещата започна с очаквано игрово предимство за гостите, които обаче откриха резултата едва в 32-та минута. Грегъри Нелсън почти дублира попадението си от миналия кръг във вратата на Славия. Топката стигна до холандеца леко в ляво пред наказателното поле на домакините, той стреля и вкара за 1:0.

Секунди преди последния съдийски сигнал за край на първото полувреме, ЦСКА удвои преднината си. След отлична контра, Александър Тонев проби по дясното крило, пусна по земята към дъгата на наказателното поле на Монтана, там Емил Гъргоров намери Акуаро, който с хубав изстрел с външен фалц реализира за 2:0.

В 62-та минута “червените” стигнаха до класическа преднина. Иван Бандаловски пресече добре пас в центъра, пусна към Гъргоров отдясно по нападението, той навлезе в наказателното поле, опита да стреля, топката рикошира в крака на бранител на Монтана, Платини изскочи, финтира Левашки и отблизо вкара за 3:0.

Александър Тонев вкара четвъртото попадение за гостите от София. В 73-та минута Нелсън проби по лявото крило, навлезе в наказателното поле, стреля, последва разбъркване пред вратата на Левашки, топката стигна до Тонев, който на празна врата реализира за 4:0.

Почетното попадение за домакините дойде в 81-та минута след грешка на влезлия като резерва Коста Янев. Халфът сбърка в центъра на терена, Венцислав Христов пое, напредна и вкара за крайното 1:4.

След успеха, ЦСКА продължава да е на 3-то място с актив от 45 точки. Монтана пък е на 11-та позиция с 23 точки.