Без почти никаква игра ЦСКА взе гостуването си на Сливен с 3:1 в мача от 5-ия кръг на А група. На стадион „Хаджи Димитър” домакините поведоха в резултата с гол на Деян Христов (16’). Обратът за „червените” дойде само в рамките на пет минути. Джузепе Акуаро (55’) и Александър Тонев (58’) обърнаха развоя на двубоя. Крайният резултат оформи Килиън Шеридън (60’) с първото си попадение с екипа на „армейците”.

Много слаба продукция представиха гостите през първото полувреме. Играчите на Гьоре Йовановски бяха отпуснати и бяха надиграни от сливналии. Домакините пък логично поведоха в резултата след малко повече от петнайсет минути игра. Димо Бакалов се пребори с двама в „червено” по дясното крило, след което пусна към Владислав Ямуков. Ямуков сви към Деян Христов, който с хубав удар извън наказателното поле стреля в долния десен ъгъл на Здравко Чавдаров и вкара за 1:0.

Три минути по-рано Петър Стоянов със страхотен шут извън наказателното поле нацели напречната греда на Здравко Чавдаров.

До края на първата част, „червените” не направиха нищо, с което да обърнат развоя на мача. В самия край на първата част, домакините имаха претенции за дузпа, след като останаха силни съмнения за игра с ръка на Джузепе Акуаро в наказателното поле. Главният рефер Ангел Ангелов обаче не свири дузпа.

През второто полувреме, „червените” излязоха преобразени и не позволиха на домакините да се разиграят. Между 55-та и 60-та минута „армейците” решиха срещата в своя полза.

Десет минути след почивката ЦСКА получи правото да изпълни корнер. Ъгловият удар бе изпълнен късо към Борис Галчев, халфът центрира в наказателното поле към далечната греда, където необезпокояван Джузепе Акуаро изравни за 1:1.

Три минути по-късно неубедителния в пореден мач Александър Тонев се реваншира за като цяло слабата си игра. След продължителна атака, топката стигна до Грегъри Нелсън, който пусна към Тонев, а той без подготовка от място стреля от границата на наказателното поле и вкара за 2:1 в полза на столичани.

Националът на Ирландия Килиън Шеридън успя да се отпуши и да вкара първото си попадение за ЦСКА в 60-та минута. Павел Виданов центрира отдясно по нападението, а бившият нападател на Селтик с глава засече за 3:1.

След третото попадение за гостите, мачът вече се доиграваше. В крайна сметка „червените” се поздравиха с втори успех от началото на сезона, след победата над Черно море в миналия кръг.

„Армейците” заемат 9-то място във временното класиране с актив от 7 точки. Сливен пък е 14-ти с 3 точки.