Ръководството на Берое заведе дело срещу ЦСКА за пропуснати ползи. Това става ясно от сайта на Софийския градски съд, където се появи търговско дело №6364 по новия ГПК. То е разпределено в търговско отделение VI-20-и състав. 

Делото е образувано на 1 октомври, след като старозагорци са пратили входящ документ №111480 по куриерска пратка 520677 ден преди това.

ПФК Берое твърди, че между двата клуба е имало сключен предварителен договор за продажбата на Венци Христов на стойност от 200 000 евро. След това той не е бил изпълнен. Съгласно разпоредбите на новия ГПК той има силата на контракт и сега старозагорци претендират за компенсация на същата стойност, пише "24 часа".

Припомняме, че трансферната сага, която се разигра между столичани и заралии, за Венци Христов в началото на година, придоби доста големи размери. От Берое на два пъти даваха срокове на „армейците“ да изплатят трансферната сума за 25-годишния нападател, но от „червения клуб“ така и не успяха да покрият финансовите параметри на сделката. Това доведе до провал, а в следствие и до известни престрелки между двете ръководства.