Председателят на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на Берое Илко Русев разкри пред Gong.bg, че ще игрището на стадион „Локомотив“ ще бъде реновирано.

„Действително купата, която спечелиха юношите до 19 години ни зарадва страшно много. Знам, че треньорското ръководство непрекъснато наблюдава по-младите футболисти. Говорили сме с Петър Хубчев. Той непрекъснато вкарва в тренировъчния процес футболисти от юношите. До колкото знам един или двама футболисти от юношите ще започнат да присъстват по-трайно в мъжкия състав от следващия шампионат“, коментира Русев.

„За нас развитието на детско-юношеската школа е най-важното, въпреки че всички се интересуват от резултатите на представителния отбор. Това, което се опитваме да правим като развитие на младите футболисти и следващите инвестиции в материалната база са насочени само към нашата школа. Ще гледаме все по-често към тяхното развитие. Ще се стремим да работим още по професионално в тази област“, добави председателят на Съвета на Директорите на Берое.

„Идеите за развитието на школата са свързани главно с материалната база. Това, което направихме преди две години – две години и половина бе насочено основно към мъжкия състав, тъй като и теренът на стадион Берое не беше в добро състояние, и тренировъчните терени. Те се използват основно от мъжкия състав. Планираме тренировъчното игрище на стадион „Локомотив“ да бъде реновирано и то също да влезе в употреба на ДЮШ. Имаме нужда от повече терени и в момента сме преценили, че разполагаме с такива, но трябва да ги реновираме, за да се използват“, каза още Илко Русев.