Председателят на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на Берое Илко Русев заяви, че в клуба са направени изводи от изминалия шампионат. Той добави, че в момента се готви отбор, който да преследва класиране за евротурнирите.

„Не може да бъдем доволни от това, че играхме във втората седмица. Въпреки добрите игри, които показахме през пролетта. Смятам, че имахме качества да се преборим за първата седмица. Това не ни дава повод за радост от представянето, което имахме през сезона. Правим изводите си за новия шампионат и се опитваме да подобрим това, което зависи от нас. Целта е отборът да се представи много по-добре през новия шампионат“, коментира Русев.

„Гледаме напред. Няма какво да се връщаме назад. Има субективни фактори, които оказват влияние върху резултатите и представянето на отборите, но на това са подложени всички отбори в шампионата. Аз не приемем обаче, че това е нещо целенасочено към нашия отбор. Направихме си изводите и работим в посока да отстраним грешките, които допуснахме“, добави председателят на Съвета на директорите на Берое.

„Няма да крия, че разговорите, които имахме с Петър Хубчев и с неговия щаб за удължаване на договорите бяха свързани с целите, които си поставяме и бъдещето развитие на отбора. Имаме огромното желание и ние като ръководство и треньорският щаб да постигнем по-високи цели в следващия шампионат. Времето ще покаже дали ще успеем. В момента правим всичко възможно отборът да бъде доста по-боеспособен от това, което показа през изминалото първенство.“

„Ние нямахме реална конкуренция във втората седмица. Бяхме поне с класа над останалите отбори. С Хубчев си говорихме на тази тема, че ако нямаше разделение, отборът щеше да дръпне доста по-сериозно в класирането. Такива са обстоятелствата. Това е решението. Чакаме с нетърпение какъв ще бъде форматът на новото първенство. Ние готвим отбор, с който ще преследваме нашите цели, които са в челото на класирането.“

„Ако трябва да засегна посещаемостта на мачовете, участието ни във втората седмица даде отражение. Ако бяхме в първата половина на класирането, на мачовете, които щяхме да изиграем, щеше да има 3,4,5 пъти повече публика, отколкото присъстваха на тези мачове, които изминаха. Има постъпления, които загубихме, но не знам дали това е най-важното. По-важното е, че лишихме нашата публика, която страшно много обича футболния отбор от такива мачове. За това съжаляваме най-много в случая“, продължи изпълнителният директор на Берое.

„Има около месец и половина до новия шампионат. Предпочитаме да не гледаме назад. Очакваме новия шампионат.“

„Ще изчакаме да видим отбора, който ще успеем да селектираме и ще започне първенството. Има още неясноти около някои постове, на които нямаме решение и алтернатива. Имаме сериозни амбиции да гоним класиране за участие в евротурнирите. Много е рано обаче е да говорим на тази тема. Това са нашите амбиции, които ще преследваме.“

„Участието ни във втората седмица даде възможност на треньора да наложи по-млади момчета, които рядко взимаха участие в мачовете. Някои от тях дадоха сериозна заявка за титулярно място през новия шампионат. Действително останахме доволни от чуждестранните попълнения, които взехме през зимата. Удължихме договорите на тези, които се представиха добре. Не знам обаче дали са мерило тези мачове, които изиграхме във втората седмица, така че аз с интерес ще гледам как тези футболисти ще се представят през новия шампионат“, каза още Илко Русев.