Берое е поредният клуб, който подкрепи Лудогорец в нашумелия в последно време случай „Мирослав Антонов“. Днес стана ясно, че старозагорци са имали желание да привлекат футболиста в състава си, но в крайна сметка не се се стигнало до договорка с играча.

„Разговаряхме с Лудогорец още през лятото. Преговорите продължиха и през зимата и дори бяхме стигнали до договорка с клуба, но в крайна сметка не се разбрахме с играча и прекратихме преговорите“, каза председателят на борда на директорите на Берое Боян Боев.

Той взе отношение и по самия казус с футболиста. „Ние, както и останалите клубове, трябва да се обединим около мнението, че няма как футболистите да решават и да разтрогват договорите, когато пожелаят. Ако това се случи ще настъпи истински хаос в българския футбол. Договорите са за това, за да се спазват. Тези договори са по-различни от стандартните трудови договори и за това не са по една страница, а по много повече“, каза Боев.

През изминалите няколко дни в подкрепа на Лудогорец при казуса с футболиста се изказаха собственикът на Левски Тодор Батков и Пламен Киряков от Черноморец.