До днешна дата новото ръководство на Берое е дало за издръжката на футболния клуб 1 милион и 280 хиляди лева, съобщи членът на УС Михаил Боиндруков. В тази сума влизат разходите за заплати, осигуровки, както и за покриване на старите задължения от предишното ръководство.

„Берое за момента е едно стабилно дружество, най-вече благодарение на бизнеса в Стара Загора и досега помагат много фирми финансово в тази криза. Мога да кажа, че при нас за момента Берое е като едно малко оазисче", каза Боиндруков.

„За момента сме едно много добро дружество, благодарение на бизнеса, който помага на този клуб. Мога да им благодаря на всички фирми в тази криза, които помагат на отбора. Всичкото това е причина Берое да е на едно стабилно състояние и благодарение именно на бизнеса подал ръка на клуба. Днес ще се вземе и последната премия с Локо Пловдив. Кажете ми кога последните 6 години къде и кога това се е случвало? Няма вече не са взети 3 заплати и нещо и 4 премии ли беше... и ще оправим работата. Неприятно е да чувам всеки кой дошъл на стадиона, кой не да ме пита вярно ли е, че не са били взели този месец пари, и какво ли не. Някой работи дори според мен да има такива провокации...”, добави още членът на УС.

За първи път на домакинството срещу Академик София в събота ще бъдат пуснати в действие пет брояча, които ще отчитат билетите по електронен път. Турникетите (броячите) ще бъдат тествани и от ръководството на Берое призоваха феновете по възможност да влизат по-рано на стадиона, за да няма струпвания на хора. По този начин ръководството на старозагорци се надява от тук нататък вече броят на зрителите да съответства с продадения брой на билетите след като от началото на сезона има доста фрапантни разминавания с посещаемостта и продадени билети.