Българските национали Стилиян Петров и Димитър Бербатов не успяха да помогнат на ЦСКА да победи Пирин в контролна среща играна на базата на „червените” в Панчарево.

„Армейците” загубиха с 1:2 от втородивизионния тим, но Стойчо Младенов пусна в игра предимно юношите на тима, както и дошлите на проби Георги Христов, Петър Карачоров и Расим Диуф. Наставникът на ЦСКА предвиди спаринга с основната цел да се запознае с възможностите на играчите, а треньорското ръководство да вземе решение дали те ще останат на „Армията”.

21-годишният нигерийски национал Кевин Амунике, който също трябваше да вземе участие в контролата, не пристигна и днес в България, като най-вероятната причина за забавянето му е стачката на „Ал Италия", която отмени над 400 полета.

Бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров игра 90 минути за ЦСКА и успя да си изпроси жълт картон за нарушение срещу футболист на Пирин. При тази ситуация публиката, която наблюдава спаринга реагира остро срещу играча на Астън Вила, като се чуха реплики и за клубните му пристрастия за Левски.

Звездата на Тотнъм Димитър Бербатов се появи на терена през второто полувреме на двубоя, но топката рядко достигаше до него, тъй като защитата на Пирин се бе съсредоточила върху него.

Резултатът бе открит още в 14-та минута - Бодуров бе намерен в наказателното поле и с глава стреля в долния десен ъгъл на Ковачевич. Вторият гол за гостите бе дело на Стойков от дузпа, който бе фаулиран от Узунов.

Младият Виданов успя да отсрами „червените”. След центриране от корнер юношата намали за 1:2.

В края на мача Димитър Бербатов бе изведен от Михаил Александров отдясно, капитанът на националния отбор центрира в наказателното поле, Тошев засече топката и я вкара в мрежата на гостите, но страничният съдия бе вдигнал флагчето за засада и голът не бе зачетен.

В крайна сметка, наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов освободи двамата сенегалци Расим Диуф и Пей Джараф Мур след спаринга. Относно футболистите на Марица - Георги Христов и Любомир Николов, Младенов сподели, че двамата ще бъдат изпробвани отново в контролата срещу Славия във вторник.