Мароканският защитник на Левски Шакиб Бензукан се прибра днес в България, за да премине изследвания в София. 21-годишният Бензукан почувства силни болки в старата си травма преди два дни на сутрешната тренировка на шампионите на лагера в Ейлат.

След като миналата седмица премина изследвания с ултразвук при известен професор в Тел Авив, Шакиб трябваше да се включи в тренировката на Левски в понеделник наравно със своите съотборници. По средата на заниманието обаче при опит да овладее една топка Бензукан се строполи на земята от болка в контузеното място и напусна терена със сълзи на очи.

Според лекаря на "сините" Жан Филипов при подобни сериозни разкъсвания и дълго възстановяване се образуват сраствания на мускулни влакна и с нарастване на натоварванията в тренировъчния процес подобни реакции на организма са съвсем нормални.

От щаба на "сините" обаче не искат да рискуват и затова пратиха Бензукан обратно в България, където той ще премине обстойни медицински изследвания в "Пирогов" при консултанта на клуба д-р Димитър Димитров, който според резултатите от тях ще назначи и лечение на защитника.

Очаква се другата седмица мароканецът да пътува и до Мюнхен, където ще бъде консултиран и от местно светило в спортната медицина.

Старши треньорът Станимир Стоилов се надява Бензукан да се възстанови напълно в София и да бъде готов за втория зимен лагер в Агиа Напа от 28 януари до 14 февруари.