Мароканският защитник на Левски Шакиб Бензукан отново се контузи още при първата си тренировка с топка, която проведе в Ейлат.


Шакиб се възстановяваше близо два месеца, след като разкъса мускул на бедрото на левия крак на 17 ноември миналата година в олимпийската квалификация на Мароко с Ботсвана. Преди няколко дни той бе на прегледи в клиника в Тел Авив, където му бяха направени

ехогравски изследвания.


Една от препоръките от клиниката бе, че той може да тренира вече с топка. Въпреки това футболистът няколко дни се подготвяше индивидуално и без топка. Първото занимание в Ейлат за седмицата Станимир Стоилов включи Бензукан в тактическите занимания с топка.


В двустранна игра Шакиб бе в защитата заедно със сънародника му Рабех, Стефан Станчев и Веско Минев. Именно по време на това занимание мароканецът падна и събра около себе си лекарския екип на сините. Оказа се, че пак е почуствал болки на мястото на старата контузия.

 


 

Бесен от сполетялото го нещастие Шакиб първо счупи един пластмасов стол в оградата около терена, а после изхвърли през нея и футболните си обувки, като явно считаше, че му носят нещастие. Футболистът се прибра много ядосан в стаята си като единствено размени няколко думи на френски с доктор Жан Филипов.


Лусио Вагнер и Зе Суарес бяха единствените двама футболисти, които тренираха отделно от основната група. Те въртяха обиколки на терена в Ейлат заедно с кондиционния треньор Ясен Екимов.


Основната тренировка днес не включваше бягане с часовник, а тактически игри с топка.