Отборът на Клифтънвил има претенции към ЦСКА и пускането в игра на футболист с нередовна документация, пише ББС. Става дума за Спас Делев, който игра в реванша срещу Клифтънвил от Лига Европа. Нападателят взе участие в мача на 5 август, три дни след като договорът му с ЦСКА бил изтекъл.

Според правилата на УЕФА, протестите от страна на тимовете, трябва да бъдат направени в рамките на 24 часа след мача, нещо което явно не е било спазено при подаването на апелацията. Европейската централа обаче ще разследва случая, за да провери, дали Делев действително е бил пуснат в игра с нередовна документация.

Проблемът според изданието е, че присъединилият се през 2009 година от Пирин играч е имал договор за една година под наем, с опции за продължаване на контракта.

От Клифтънвил очакват УЕФА да се произнесе по случая още във вторник, т.е. до края на днешния ден.

От своя страна, следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа – ТНС, също следи случая. Уилският тим обаче не очаква да има наказание за „армейците”, заради срока от 24 часа, който не е бил спазен от Клифтънвил.

Спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов бе намекнал за проблеми с документите на Спас Делев след първия мач с Клифтънвил. На журналистически въпрос, защо нападателят не взе участие в двубоя на Националния стадион Васил Левски, Костадинов отговори, че е имал проблем с картотеката.