Голмайсторът на Левски Базил Де Карвальо отново тренира по различна програма и шансовете му да играе в дербито с ЦСКА са близки до нулата. Стрелецът на „сините“ се контузи в двубой срещу Локомотив София и страда от мускулна травма. Отшумяването на подобен род контузии изискват определено време, което все още не е минало.

Най-вероятно и от Левски няма да поемат излишни рискове, тъй като до края на сезона предстоят и други важни срещи. Тепърва „сините“ ще мерят сили с Лудогорец, а на всичкото отгоре ги чака и финал за националната купа.

От началото на сезона Базил Де Карвальо има 17 гола в А група и по този показател е най-резултатният футболист в шампионата. Любопитно е да се отбележи, че относно мачовете с ЦСКА, Де Карвальо го гони нещо като прокоба. Оше като футболист на Локомотив Пловдив, нападателят получи няколко травми в срещи с „червените“. Миналия полусезон той не успя да блесне срещу клуба от Борисовата градина.

За да попадне в групата за наближаващото Вечно дерби е необходимо някакво медицинско чудо. Абсолютен фаворит да води атаката на „сините“ е португалецът Жоао Силва, който на практика е единствената опция пред Николай Митов и екипа му.