Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков сподели в Спортно шоу Гонг, че почти всичко е уточнено с новото попълнение Сержиньо Грийн.

Очаква се бившият играч на Фейенорд да бъде изправен като играч на Левски в сряда от 11 часа на стадион „Георги Аспарухов”.

„Аз мисля, че Сержиньо Грийн ще бъде играч на Левски. Днес приключиха успешно медицинските прегледи. Той подписа договор и утре официално в 11 часа ще бъде формално всичко уточнено. Разбрахме се и всичко е уточнено”, сподели Баждеков в ефира на Дарик радио.

„Имайки предвид качествата, които има този футболист мисля, че ако успее да се адаптира бързо към отбора и колектива мисля, че не е скъп. Той трябва да компенсира някои пропуски в общата схема на игра. Надявам се това да е така и да спечели и той и ние. Надявам се да бъде приет добре и да бъде вторият Гара”, добави финансовият директор на „сините”.

Константин Баждеков вече 12 години е в ръководството на Левски, но шефът на тима не е изгубил оптимизма си, въпреки тежките моменти: „Радвам се, че изглеждам добре. Всичко комплексно. Преди няколко дни започнах 12-та си година във футбола и в частност като изпълнителен директор на Левски. Една година има и хубави, и лоши моменти. Аз съм оптимист като човек и като характер, и се стремя да разсъждавам оптимистично. Изживявам тежко нещата, които са свързани с проблемите.”

„Аз мисля, че ако самите футболисти не осъзнаят това, което се случва в момента и отговорностите, които са пред тях и възможността да се докажат, мисля, че това е най-важното предизвикателство за тях. Най-важно е футболистите да осъзнаят тази отговорност. Успехите, които се постигат са подплатени с оценка за техния труд. Мисля, че това са големи предизвикателства, който всеки разумен човек би ги приел сериозно”, каза още изпълнителният директор на Левски.