Продължилите повече от 6 часа медицински прегледи и функционални изследвания на Серджиньо Грийн показаха, че е здрав и готов за игра още в неделя, ако Ясен Петров прецени да го ползва в мача с Черноморец в Бургас.

Серджиньо пристигна в София още вчера и изгледа победата на бъдещите му съотборници срещу Локомотив Сф. Рано тази сутрин Грийн започна в Пирогов медицинските изследвания и до обяд бе ясно, че е здрав и Левски може да подпише договор с него.

От „синия” клуб са поискали и допълнителни функционални изследвания, които да покажат, дали дефанзивният халф е в състояние да играе още в неделя, или ще му трябва време за да се подготви, ако е изостанал.

Функционалните изследвания са показали, че играчът е трениран и в състояние да играе още в неделя. Остава само старши треньорът Ясен Петров да прецени дали да го пусне в Бургас.

За мача с Черноморец, след изтърпяно наказание, се завръща Владимир Гаджев, а и контузията на Лъчо Балтанов може да отшуми. Ясен Петров ще преценява дали Грийн да започне титуляр, или да го ползва като резерва.

Грийн ще подпише за две години с Левски и ще бъде картотекиран за участие в евротурнира за Лига Европа.

Утре футболистът ще бъде представен като шестото ново попълнение на Левски за сезон 2010-2011.