Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков разкри интересни подробности около провалилия се трансфер на Зе Соарес в Металург Донецк.

Причина за неосъществяването на сделката е несъществуваща в действителност травма на бразилеца. Сините обаче не са взели екземпляра, който той е подписал с украинския клуб, за да могат по законов път да го обвинят за провалянето на сделката.

„За съжаление трансферът на Зе Соарес не се реализира. Когато някой не иска да вземе даден играч по неясни за нас причини, медицинските не са фактор. Интересно защо българският треньор на Металург Донецк го искаше много, но после си промени мнението”, заяви Баждеков.

„За съжаление при подписан договор между двата клуба, ако бяхме си взели екземпляра, който той е подписал с украинския клуб, можеше да има и много тежки претенции от наша страна към Металург за некоректност. Така или иначе това е затворена страница. Мисля, че те ще съжаляват, че не взеха този футболист.

„Абсолютно здрав е. И в България, и в Берлин изследванията показват, че му няма нищо и е здрав. Той никога не се е оплаквал от такъв вид контузия и не е пропуснал дори тренировка. В Украйна изкараха, че има дискова херния или нещо подобно. Вие знаете кръста как боли и какви са проблемите в тази посока, а Зе Соарес дори не е пропускал и тренировка. Това наложи да се убедим, да не би наистина да му има нещо. Мисля, че проблемът беше друг, но това бе основната причина, която изтъкнаха официално”, каза още Константин Баждеков на заминаване за Рим, където Левски гостува на Лацио в Лига Европа.