„Ще има съкращения в Левски, както във всички стопански учреждения, заради кризата. Ще има намаление на персонала и някои по-скоро представителни дейности. Около десетина човека ще бъдат освободени от работата си в клуба. Колкото и да е неприятно, е необходимо, за да има средства за функционирането на клуба”, каза финансовият директор на Левски Константин Баждеков на аерогарата преди заминаването на тима за Рим и последния мач от Лига Европа срещу Лацио в четвъртък.

Съкращенията се отнасят не до футболистите, а до персонала на ФК Левски, като се търсят варианти да не се закрива изцяло списанието на клуба. Предстоят обаче разговори с играчите, техните пари да зависят от това колко играят. „Ще има разговори с футболистите относно договорите им и дали може да бъдат променени в някаква посока. Искаме заплащането да е по-зависимо от броя на изиграните мачове на дадения играч”, поясни Баждеков.

Финансистът също така обяви, че трансферите към Левски ще зависят от продажбите: „Георги Иванов знае дали преговаряме с Константин Головской, но мисля, че не. Сумата за зимни трансфери ще се определи от това какви продажби на играчи ще направим. Мисля, че има интерес към някои футболисти, но нищо конкретно не мога да кажа”.

От клуба обаче чакат пари от други тимове: „Левски все още очаква чрез Литекс пари от дължимия процент от трансфера на Емил Ангелов в Турция, както и последен транш от продажбата на Ели Зизов в Израел”.

2009-а не е финансово успешна за сините и клуба ще регистрира по-големи загуби от миналата година сподели Баждеков и поясни: „Постигнахме не малко като финанси от участие в евротурнирите, но не мога да оценя 2009 година положително. Пропуснахме много от това, което можехме да спечелим. Явно кризата се отрази и при нас. Успешното е, че приключваме годината с изплатени всички заплати и премии. На футболистите и служителите ни е изплатено всичко и не дължим пари на никого. Предполагам, че при равносметката през март ще отчетем отново загуба и то няма да бъде никак малка. Няма да бъде никак зле, ако успеем да спечелим някакви приходи при едно евентуално равенство в Рим”.

Относно утрешния мач изпълнителният директор каза: „В деня на мача билети за мача с Лацио няма да се продават. Ще има такива от по 16 и 70 евро за феновете в един от хотелите от 14 до 19 часа утре. Тази вечер официалната вечеря ще бъде късно вечерта и дано Тодор Батков успее да присъства. Комуникацията ни с ръководството на Лацио досега бе основно за феновете, защото има голямо напрежение между тях и техните привържениците. Надявам се с Виляреал да направим по-тясно сътрудничество за детско-юношеската школа”.