Собственикът на Левски Тодор Батков заяви след края на контролата на „сините” срещу Видима, че към нигериеца Ричард има сериозен интерес от Англия.

„Към Ричард има много сериозен интерес. Не е само от Русия, а и от Англия. Той е футболист на Левски, а и доста му се наруши подготовката. Чета, че щял да ходи в Русия. На този етап смятам, че не е удачно да го продаваме. Споменават се за Ричард и по-големи суми от един милион евро”, отсече босът на шампиона Левски.

„Не съм говорил с президента на Марек, но не вярвам да има проблем. По този въпрос работят Наско и Баждеков”, отбеляза Тодор Батков.

Бизнесменът коментира и ситуацията около Игор Томашич, чийто договор изтича през лятото.

„Проблемът е съвсем житейски. Той е прекрасен спортист, атлет и човек с много добър характер. Лично аз го харесвам, той е от стожерите в отбора. Играе удачно в националния отбор, където сам си извоюва място.”

„За него винаги има място в Левски, но като професионалист той осъзнава, че е в края на кариерата си. Нормално е да иска повече пари. Имам твърда позиция по тази тема, защото отборът е организъм от 30 човека.”

„Последно се разбрахме, че ако получи предложение, което го устройва до края на месеца няма да го спра. Ще направим усилия и от двете страни. След това ще му предложа дългосрочен договор, който не вярвам да откаже. Това ще бъде една стабилност за него”, отбеляза Батков.

Шефът на Левски призна, че ще има още разговори с хърватския защитник.

„Мисля, че с новите футболисти и възстановилия се Лусио Вагнер ще сме по-силни през втория дял на първенството. От август насам имаме шест класни чужденци, които сме привлекли”, сподели синият бос.

Батков смята, че Левски е закъснял с обновяването на отбора си.

„ЦСКА има основание да се притеснява. Както ние сме губили много точки, така и на тях им се е случвало. Няма да правя драми, ако не станем шампиони. Искам да играем добре”, добави президентът на шампионите.