Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков изгледа победата на „сините” над Рапид Букурещ с 3:2 в компанията на Майкъл Чорни. Двамата пристигнаха 15 минути преди началото на мача и си тръгнаха 15 минути след неговия край в добро настроение. Ето какво сподели Батков в емоционалния си стил след контролата на „сините”.

- Г-н Батков доволен ли сте от победата и играта на Левски ?

- Исках да се убедя с очите си как се подготвя отбора тук. Някои преди това бяха доста попрекалили, като казаха, че съм в конфликт със Станимир Стоилов заради натрупалите се загуби. Това бяха пълни инсинуации. Аз знаех, че сме играли срещу силни румънци с юношите, и че е съвсем нормално да загубим двубоя с Оцелул. Мачът с Рапид бе много тежко изпитание. Получи се сериозен сблъсък. Видяхте при какъв вятър се проведе срещата. Румънците са доста здрав и твърд отбор, но ние ги бихме.

- Кой от футболистите ви хареса?

- До днешния мач най-добре се е представял Зе Соарес, който срещу Рапид нямаше ден. За сметка на това, изключително добре игра Жоазиньо. Той игра 70 минути като ляв бек, а след смяната на Николай Димитров действаше като ляво крило. Изключително добър мач направи Жеан Карлос. Неслучайно той дойде от Висшата лига на Бразилия. Мисля, че Жоазиньо е с чиста биография и ако успеем да му извадим документи за гражданство следва да привлече вниманието на националния селекционер. Под чиста биография разбирам, че досега не е играл в националните отбори на Бразилия. Юсеф Рабех също показа класа. Спокоен съм за бъдещето на отбора.

- Как се изяви Ники Димитров?

- Той вкара изключителен гол в английски стил. Жалко, че нямаше представители на Арсенал, които да го видят. Обещавам, че ще взема диска от двубоя и още утре ще го изпратя на главния скаут на англичаните. Те продължават да го следят. Аз очаквам след като отбора се прибере в София да започнем преговори с „артилеристите” за привличането му. То най-вероятно ще стане от лятото.

- Каква е сумата, за която Валери Домовчийски бе преотстъпен на Херта, защото има много спекулации по този въпрос?

- Те го взеха до лятото срещу 250 000 евро. След това опцията за откупуването му е 1,6 милиона евро, като ние ще получим и 20 процента при бъдещ негово трансфер. Пуснахме го, защото все пак Валери ще играе в Бундеслигата. Може и малко да закъсняхме с неговата продажба. Но защо той да не бъде следващия централен нападател на националния ни отбор, имайки предвид какъв път измина настоящият титуляр Димитър Бербатов?

- Какво си казахте с Майкъл Чорни, с който не се видяхте в Израел на мача с Динамо Киев?

- Попита ме какъв е бюджетът на клуба и как се справям с финансирането му. Общо взето това коментирахме. А иначе той продължава да притежава 20 процента от Левски, нещо което никога не съм крил. Видяхме се и по бизнес въпроси, както и да обсъдим делото срещу Дерипаска. Коментирахме и въпроси свързани с бизнес в Испания и Русия. Решихме да дойдем и на мач.

- Докато отборът е на подготовка, в България се появиха информации, че ще продавате клуба. Откъде излизат те?

- Някои се опитват да изместят центъра на вниманието, но трябва да им е ясно, че ние проблеми нямаме. Каквото планираме и поемем като ангажимент го правим. Пак казвам, нямаме проблеми. Нас не ни издирват с Интерпол, не ни проверява Агенцията за Национална сигурност, не сме откраднали и Държавния резерв. Плащаме на футболистите си и те не ходят с извадени джобове. Мога да кажа, че ЦСКА ще има голям проблем през пролетния полусезон. Мисля, че ще повторят фиаското си от преди две години още по-драстично, повярвайте ми.

Тодор Батков и Майкъл Чорни останаха тази вечер в Агия Напа, при отбора в хотел „Енеас” и ще вечерят в компанията на футболистите на Левски и спортно-техническия щаб на отбора.