Собственикът на Левски Тодор Батков заяви след проведеното Общо събрание, че бюджетът на тима не може да надхвърля 8 милиона лева. Босът на „сините“ направи и кратка разбивка като сподели, че 6 милиона са предвидени за фонд „Работна заплата“ и 2 милиона за „Дейности“.

„Бяха приети в Търговския регистър отчет и баланс за финансовите 2011-а, 2012-а, 2013-а. Бяха освободени от отговорност органите за тези три отчетни периода, бе избран одитор, г-н Желязков за следващата 2014-а и бе гласувано решение да не разпределяне на печалба за 2007-а година. А формираната печалба решихме да разпределим за покриване на загубите, които бяха направени през последните три години. След това гласувахме увеличение на капитала на Левски от 750 000 акции с номинал 750 хиляди лева, капиталът е увеличен на 30 693 000 лева. Бяха направени непарични вноски. Христо Друмев получи грамота за особени заслуги. Той остава един от нас. Надяваме се на помощ и съпричастност. Избран бе Надзорен съвет в състав моя милост, Минко Герджиков и Александър Ангелов. Гласувани бяха и промени в устава, които отразяват увеличаването на капитала и всички промени. Посъветвах се с колегите акционери и смятам да предложа на колегите Управителният съвет да се състои от 4 души, като в перспектива ще бъде попълнен до възможността, която новият устав дава – 7 души. В УС ще влязат Иво Тонев, той ще бъде председател, г-н Баждеков ще бъде единствен изпълнителен директор и на първо време в УС влизат като юридически лица двете структури на привържениците – Национален клуб на привържениците и Тръст Синя България. Подчертавам в рамките на няколко месеца УС ще бъде попълнен с още качествени хора. Целим развиване на всякакви стопански дейности за увеличаване на приходите“, започна Батков.

„Другата новина е, че днес плащаме по-голямата част от още една заплата на първия отбор, това го е организирал г-н Баждеков, а след обяд ще имаме среща с Херо, заедно с Георги Иванов“.

„Левски го е имало, има го и ще го има. Колкото и клиширано да звучи. Клубът е имал тежки моменти, но винаги е оцелявал, но се е връщал по-силен. Факт е, че в момента финансово не сме добре. Имаме нужда от още спонсори, но аз съм умерен оптимист. Не бива да си правим илюзии обаче, че това, което бе по времето на Чорни и след като аз поех щафетата, ще продължи. Имам предвид неразумни разходи за недоказани играчи, пренасищане на нещата. Липса на разум при харченето. Всъщност това, което говорихме е, че бюджетът не бива да надхвърля 8 милиона за следващата година, от които максимум 6 милиона да е за фонд „Работна заплата“ на първия отбор, юноши, които са на полупрофесионални договори, премии, треньорски щаб и администрация, включително и данъците. И два милиона за дейност. Тези пари с помощта на спонсори, благодетели и рязко увеличаване на дейността ще се постараем да ги осигурим“.

„В рамките на бюджета спортно-техническото ръководство може да привлича нови футболисти. Очевидно няма да купуваме играчи, ще залагаме на свободни агенти. Очевидно при разтрогване ще трябва да плащаме и неустойки. Макар и трудно, трябва да решим въпроса с лиценза. Не мога да си позволя Левски да не играе в евротурнирите заради липса на лиценз“, завърши Батков.