Левски е пълна катастрофа и това е вън от всякакво съмнение. „Сините“ вече загубиха и достойнството си. След мача Тодор Батков каза на деятелите да мълчат и заплаши със спиране на кранчето.

Въпросът с кранчето на „Герена“ вече е добил огромни мащаби. Този давал, онзи давал, трети помагал. Истината е, че парите отиват в канала и по сметките на откровено слаби футболисти. Единственото, което се случва, е строежът на Сектор А. Поне засега.

Проблемът на Левски не са деятелите и ветераните. Проблемът е, че този клуб се управлява аматьорски. Експериментите са начин на живот в „синия“ тим. Събитията от последните седмици бяха срам, който взе за ръчичка и докара друг срам, който е също толкова болезнен.

Играта на футболистите срещу ЦСКА е невъзможна за коментар. От едната страна имаше отбор, а от другата някакви, които не знаят какво правят на игрището. Какво да кажем за Пинто, Гари, Милиев, Пелето и останалите? Не бяха тим, а просто присъстваха. Прекараха два часа на хубаво време в центъра на София.

Цяла седмица Тодор Батков седеше на „Герена“ и гледаше тренировките. Нито му е работата, нито има полза от това. Сега като спре финансирането на първия отбор, нещата ще цъфнат и вържат. Добре е адвокатът да понесе и своята отговорност, защото така е редно. Той взима част от решенията и сега може да си ги носи на гръб. Грешките му в последните месеци бяха безброй.

Отборът така и не откри подходящия треньор. Експерименти, експерименти и пак експерименти. Любимецът на феновете Славиша Йоканович също има вина, защото имаше прекалено много време, за да вдигне отбора. Сърбинът обаче е прекалено висока топка, за да го вкарваме в „синьото крушение“.

Тодор Батков добре знае, че е виновен, а на всичкото отгоре генерално. Той умее да лавира, но явно не е в достатъчно добра позиция. Босът няма достатъчно висок рейтинг, за да извади Левски от това положение.

„Сините“ ще станат на 100 години в края на сезона, но всеки знае, че не ги чака нищо хубаво. Отборът е разбит, публиката отчаяна, спортно-техническата власт остана в ръцете на прекалено млад и неопитен човек като Христо Йовов. Сега на Левски му трябва чудо, а след Нова година клубът ще има нужда от коренни промени.

Левски има нужда от хора, които обичат истински футбола и могат да си позволят лукса да имат тази скъпа играчка. Най-остра е нуждата от можещ треньор, който да събере добри футболисти. Другият вариант е с юноши. Вутов, Цонев и останалите, но никой да не си мисли, че ще е лесно. Само с млади влизането в първата седмица ще е невъзможно.

Статистиката на Батков като собственик е добра, но с годините успехите избледняват. От най-успешен спокойно може да се превърне в най-мразен. Сухите години станаха повече от нормалното, а подобни поражения от ЦСКА не се прощават.

Левски е като скъп автомобил. Изисква разходи. Ако не можеш да си го позволиш, караш нещо по-скромно или измисляш някаква „хватка“, за да вървят нещата. В Левски нещата не вървят, а това носи мъка на много хора, които просто обичат „синята“ идея.